27 august – Ziua Independenței Republicii Moldova

Republica Moldova și-a sărbătorit cei 23 de ani de Independență.  27 august a fost ziua când toată țara s-a bucurat și a sărbătorit cu multă trăire națională, cu patriotism în suflet și cu speranțe noi întru un viitor prosper și luminos. În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, activitățile culturale dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova, au demarat cu depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, au urmat discursuri și felicitări din partea oficialilor statului.

În cadrul acestei sărbători, a avut loc Festivalul Național de Muzică și Dans Popular ”Vatra Horelor”, festival organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial cu susținerea Ministerului Culturii Republicii Moldova. 30 de ansambluri folclorice din toată țara și-au dat întâlnire pe Piața Marii Adunări Naționale în Parada Portului Popular. Aceste ansambluri coregrafice au fost originale prin autenticitatea costumelor lor. Astfel, chișinăuienii au avut prilejul să admire diferite etnii precum moldoveni din nordul, centrul și sudul țării, ucraineni, bulgari, găgăuzi, țigani și polonezi. După ce toată lumea s-a prins în Hora Unirii, festivalul ”Vatra Horelor” a continuat până seara cu muzică, dans și bucurie.

Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial urează un călduros La mulți ani Independenței Republicii Moldova! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *