Festivalul Internațional de Folclor ”Regele Brazilor”, 15-17 august 2014

Ansambluri de muzică și dans popular din Polonia, Serbia, Republica Moldova, România, Bulgaria şi Grecia au animat Prundu Bârgăului, jud. Bistrița Năsăud,  la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor ”Regele Brazilor”. După o paradă a portului popular, formaţiile au urcat pe scena din Parcul cu Castani pentru un spectacol plin de energie. Participanții au mai avut parte de excursii în orașul Bistrița și Lacul Colibița din inima  Munților Carpați. În ultima zi a festivalului au avut loc Gala Folclorului Internaţional, festivitatea de premiere şi focuri de artificii. Ansamblurile folclorice au primit cadouri de preț și diplome de excelență.

Republica Moldova a fost reprezentată de ansamblul ”Romanița” de la Colegiul Național de  Medicină și Farmacie din Chișinău, conducător artistic Mihai Semenic și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, reprezentant  Stela Botez.

Ansamblul Folcloric ”Romanița” a evoluat pentru ardeleni alături de ”Ziemia Żywiecka” din Żywiec (Polonia), ”Skud Derventa“ din Derventa (Serbia),”Pargavelce” din Sumen (Bulgaria), ”Gerakia“ din Gerakarou (Grecia), ”Plaiurile Bârgăului” din Prundu Bârgăului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *