Aniversarea celor 30 de ani de activitate artistică ai Formației folclorice „Doinița”

Cu prilejul Aniversării celor 30 de ani de activitate artistică ai Formației folclorice „Doinița” de la Palatul Municipal de Cultură Bălți, joi, 12 mai, a avut loc un spectacol de zile mari cu participarea membrilor ansamblului și a invitaților de onoare.

Prezentă la eveniment, Diana Dicusarî, Director General al Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial a apreciat înalta prestație artistică a formației și a oferit Diploma de gratitudine pentru merite deosebite în păstrarea și promovarea Patrimoniului Cultural Național.

Pe scena Palatului Municipal de Cultură, alături de sărbătoriți, a evoluat și interpreta de muzică populară Lilia Focșa, fostă membră a formației. Cu un colaj de cântece folclorice, au încins atmosfera îndrăgitele interprete Ioana Căpraru, Artistă a Poporului și Suzana Popescu, Maestru în Artă.

În numele tuturor colegilor din țară, aducem calde felicitări și urări de bine Formației folclorice „Doinița” și le dorim mult succes în nobila misiune de transmitere a valorilor culturii tradiționale: port, cântec și joc.