REGULAMENTUL concursului național al interpreților acordeoniști ,,Mihai Bătrînu”, ediția a V-a, 2020

Concursul național al interpreților la acordeon ,,Mihai Bătrînu” ediția a V-a, 2020, este organizat de către Centrul National de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural material, in colaborare cu Consiliul raional Dondușeni și Secția raionala cultura Dondușeni.

I.Obiective

  • comemorarea vestitului acordeonist Mihai Bătrînu ;
  • valorificarea artistica a folclorului muzical instrumental;
  • descoperirea și readucerea in circuitul artistic a pieselor muzicale instrumentale inedite;
  • promovarea interpreților acordeoniști.

II.      Condițiile de participare

În cadrul concursului național ,,Mihai Bătrînu” vor participa interpreți la acordeon din toate raioanele R. Moldova, care au împlinit vîrsta de 16 ani. Participanții la concurs vor interpreta cîte trei melodii populare, cu caracter ritmic diferit, una dintre ele fiind din repertoriul acordeonistului Mihai Bătrînu.

III.      Organizare și desfășurare

Ofertele de participare se vor depune la Centrul National de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural material, pînă la 21 septembrie 2020. Oferta va include date despre concurent, telefon de contact și o înregistrare video a concurentului într-un spațiu amenajat estetic, cu repertoriul propus pentru concurs interpretat la moment (adresa de email se anexează). Nu se accepta înregistrări efectuate in studio. Interpretarea va fi cu acompaniament (instrumente tradiționale), sau fără acompaniament. Filmarea respectiva va sta la baza aprecierii concurentului de către juriu . Prezenta costumului popular este obligatorie, inclusiv la grupul de acompaniament. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe data de 23 septembrie 2020. Laureați vor primi Diplome și premii bănești.

Detalii:

Oleg Volontir, director artistic CNCPPCI, coordonatorul Concursului. Tel. 022 22 55 20

Mobil:  079800333…..069145748

E-mail (oleg.volontir@yahoo.com)