Târgul Meșterilor Populari edițiea XV-a

În perioada 29 aprilie – 1 mai, la invitația CENTRULUI JUDEȚEAN PENTRU CONSERVAREA ȘI PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE BOTOȘANI, directorul general al CNCPPCI, Diana DICUSARÎ, a participat la cea de-a XV-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, care s-a desfășurat în orașul Botoșani, România. La eveniment au participat meșteri populari din județele: Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Vâlcea, Mureș, regiunea Cernăuți și Republica Moldova, reprezentată de Ion Aștefănoae și Dumitru Pascari – unii dintre cei mai cunoscuți și veritabili meșteri populari.

Manifestarea a avut ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice care aparțin culturii noastre populare.

În cadrul vizitei de lucru, Directorul CNCPPCI, Diana DICUSARÎ și Directorul Centrului de Creație Botoșani, Iustina IRIMIA-CENUȘĂ, în scopul conservării și promovării valorilor culturii tradiționale, au semnat un acord de colaborare între cele două instituții.

CNCPPCI aduce sincere mulțumiri organizatorilor pentru invitație, ospitalitate și programul variat de manifestări culturale la care a participat delegația Republicii Moldova.